Ce faci în cazul infectării cu gândaci de bucătărie în restaurant
Înțelegem importanța menținerii unor standarde foarte bune în restaurante. Cu toate acestea, poate apărea o problemă care afectează reputația și siguranța alimentară din cauza gândacilor de bucătărie.
Bucătăria unui restaurant este un loc ideal pentru ei: cald, umed, o mulțime de deșeuri alimentare. Tratamentul împotriva lor, în primul rând, implică curățarea bucătăriei. Însă, o problemă deosebită constă în faptul că insectele se ascund în locuri greu accesibile: sub mese, pervazurile ferestrelor, în interiorul aparatelor de uz casnic, în interiorul aragazurilor.
Riscuri și probleme create de gândacii de bucătărie
Doar o simplă privire către un gândac este suficientă pentru a provoca disconfort și spaimă în rândul clienților, adevărata îngrijorare constă în potențialele pericole pentru sănătate. Unele tipuri de gândaci au un miros înțepător și neplăcut de stricăciune și umezeală, de care este foarte greu de scăpat. În același timp sunt o sursă de reacții alergice severe. În locurile în care trăiesc adesea se acumulează resturi de murdărie, mucegai, etc. Pe suprafața gândacilor se așează o mulțime de bacterii, ouă de paraziți, iar mai departe ei transportă acești microbi direct pe masă și pe alimente. Toate amestecate cu praf, ajung în organismul omului, provocând următoarea reacție: tuse sufocantă, pneumonie, difterie, dermatită, lăcrimare, bronșită astmatică, hepatită, salmoneloză, meningită, etc.
În concluzie, gândacii în bucătăria restaurantului duc la:
- Infectarea alimentelor
- Încălcarea codurilor sanitare
- Daune aduse aparatelor electrice
- Pierderea încrederii clienților – mai ales când informația se răspândește repede datorită rețelelor de socializare, ceea ce duce la recenzii online negative
Cea mai bună soluție împotriva gândacilor de bucătărie
Mulți proprietari de restaurante încearcă singuri să se izbăvească de gândacii de bucătărie, utilizând metode neprofesioniste și adesea periculoase. Multe remedii ieftine pentru gândaci nu numai că nu ajută, dar sunt, de asemenea, capabile să provoace mari daune. La urma urmei, substanțele chimice pot ajunge în mâncare. Și apoi o încercare de a economisi bani pe specialiști duce la otrăvirea vizitatorilor.
Eliminarea gândacilor este o luptă pe care insectele o câștigă adesea, deoarece dezvoltă rapid rezistență la preparatele chimice, iar remediile casnice, care au ajutat data trecută, s-ar putea să nu mai funcționeze data viitoare.
A lua măsuri de dezinsecție reprezintă cheia unei bucătării fără gândaci, nu numai că vă protejează clienții, dar asigură succesul și durabilitatea restaurantului.
Nu așteptați până când este prea târziu, contactați specialiștii Insect Protect pentru servicii de calitate, deoarece noi folosim aparate și tehnici moderne ce în mod eficient ating rezultatul dorit, în ceele mai greu accesibile locuri. Preia controlul asupra problemei și spune adio gândacilor din restaurantul tău o dată pentru totdeauna datorită dezinsecției Insect Protect!